AYDIN / KUŞADASI - İbrahim Zeki Emgin İlkokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına öğrencilerimizle fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere 23.10.2023 Pazartesi günü saat 13.30'da gerçekleştirildi.

Gündem:

1- Açılış yoklama

2- Açık oyla veliler arasından bir divan ve bir katip üyesinin seçilmesi

3- Bir önceki döneme ait yönetim faaliyet raporunun görüşülmesi ve ibra edilmesi.

4- Bir önceki döneme ait denetim faaliyet raporunun görüşülmesi ve ibra edilmesi.

5- Yeni yönetim kurulunun seçilmesi

6- Yeni denetim kurulunun seçilmesi

7- Tahmini bütçenin belirlenmesi.

8- Dilek ve temenniler.

9- Kapanış.

Ekm

"13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması ve Farkındalık Günü" kapsamında okulumuzun tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Ekm

4 B sınıfı öğrencileri ve Sınıf Öğretmenimiz Gonca TÜRKMEN, Fen Bilgisi dersi kayaçlar konusuna yönelik olarak ilçemizdeki Mineral ve Kayaçlar Müzesi'ni ve ardından kültürel etkinlik kapsamında Çalıkuşu Kültür Evi'ni ziyaret ettiler.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılı etkinlikleri kapsamında kod haftasında öğrencilerimizle etkileşimli tahta üzerinden basit kodlama çalışmaları yaptık yaptık.

Ekm

4 D sınıfı öğrencilerimizle, Sınıf Öğretmenimiz Muteber Gül SUSAR rehberliğinde "Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu" kapsamında açılan uygulama alanını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz yapılan çalışmaları yakından görme ve kil uygulaması yapma fırsatı buldular.

Ekm

Sağlık Bakanlığı'nda görevli diyetisyen ve diş hekimi öğrencilerimize diş sağlığı ve düzenli beslenme hakkında bilgiler verdi.

Ekm

Hayvanların doğal yaşam alanlarını yakarak, yıkarak ya da kirleterek bozmadığımız, suni müdahalelerle doğal dengeyi bozmadığımız, tüm canlılarla uyum içinde yaşadığımız bir dünya hayaliyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri okulumuzda düzenlenen törenle anıldı.

Haz

2022-2023 eğitim-öğretim yılı karne törenimizi gerçekleştirdik. Okulumuzun destekçisi ve hayırseveri Mücella Emgin de karne törenimizde bizimleydi. Okul birincimiz 4/A sınıfı Fatih Sefer öğretmenimizin öğrencisi Deniz Canlı'ya, Muteber Gül Susar öğretmenimizin satranç çocuk kulübü eğitimlerine ve Hale Özakat öğretmenimizin İngilizce çocuk kulübü eğitimlerine katılım sağlayarak yarışmalarda derece kazanan öğrencilerimize hediyelerini taktim ettik. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller.

Haz

Bugün 19 Mayıs 1919'da, İstanbul'un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu'ya ayak basan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin 104. yıl dönümünü kutluyoruz.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun.

May

Aydın Artistik Cimnastik Minik A Kızlar yarışmasında okulumuza başarı getiren öğrencilerimiz Yağmur Toz, Yağmur Avşar ve Elif İlkimen ödüllerini Kaymakamımız Sadettin Yücel'den almışlardır.

May

Okulumuz 2C, 2E, 3A, 3B, 3C ve 4F sınıfı öğrenci ve öğretmenleri ile 16.05.2023 Salı Günü Dilek Yarımadası Milli Parkı'na doğa yürüyüşü gerçekleştirdik.

Yakın çevremizdeki doğal güzellikleri tanıyıp yerinde görme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz çok keyifli zamanlar geçirdiler.

Kas

Hayatımızda büyük emekleriyle önemli bir yer edinen çok değerli öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun. Emekli olan öğretmenlerimize de bundan sonraki hayatlarında güzel günler temenni eder, hayatlarına değer kattıkları öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

May

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışının ve Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 103. yılı okulumuzda coşkuyla kutlanmıştır.